Европейският парламент (ЕП) прие доклад, в който настоява за приемането

...
Европейският парламент (ЕП) прие доклад, в който настоява за приемането
Коментари Харесай

Европарламентът настоява България и Румъния да влязат в Шенген

Европейският парламент (ЕП) одобри отчет, в който упорства за приемането на България и Румъния в Шенген, тъй като са изпълнили условията. Призивът бе признат с 505 гласа " за ", 134 " срещу " и 54 въздържали се, се споделя в известие на Екологичен потенциал.

Хърватия също е изпълнила условията, само че евродепутатите са обезпокоени от известията за нарушавания на правата на индивида по границите и се надяват страната да обезпечи по-добра работа на граничарите. Евродепутатите приветстват това, че Хърватия наблюдава дейностите на полицията по отношение на противозаконните мигранти и претенденти за интернационална протекция.

Екологичен потенциал приканва за възобновяване на свободното придвижване в границите на Шенгенското пространство, прекратено поради пандемията от ковид.

Евродепутатите регистрират, че някои инспекции по вътрешните граници се правят от 2015 година насам нелегално. Според тях Европейската комисия следва да стартира процедури за нарушаване.

Челенове на Екологичен потенциал показват безпокойствие от сведенията за отбиване на мигранти от страна на граничната работа " Фронтекс " по външните граници на Шенген.Те упорстват за повече бистрота по отношение на дейностите на организацията, изключително тези, които се правят в морето, както и за осъществяване на отговорностите ѝ за докладване. Парламентът акцентира, че оказването на помощ на бедстващи хора в морето е правно обвързване и изисква от граничната организация да наеме наблюдаващите на главните права, от които се нуждае, както е планувано в регламента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР