Европейският надзорен орган по лекарствата (EMA) заяви отново във вторник,

...
Европейският надзорен орган по лекарствата (EMA) заяви отново във вторник,
Коментари Харесай

ЕМА остава "твърдо убедена" в ползите от ваксината на "АстраЗенека"



Европейският контролен орган по медикаментите (EMA) съобщи още веднъж във вторник, че изгодите от имунизацията против Covid-19 на компанията " АстраЗенека " (AstraZeneca) не престават да надвишават рисковете.

ЕМА остава " твърдо уверена " в изгодите от коронавирусната ваксина на AstraZeneca, макар че редица европейски страни преустановиха използването й поради опасенията от кръвни съсиреци, акцентира във вторник ръководителят на лекарствения регулатора Емер Кук, оповестява Франс прес.

" Все още сме твърдо уверени, че изгодите от имунизацията на " АстраЗенека " за попречване на Covid-19 със обвързвания с вируса риск от хоспитализация и гибел надвишават риска от тези странични резултати ", съобщи шефът на EMA Емер Кук по време на онлайн конференция.

Тя също по този начин съобщи, че организацията продължава да прави оценка на докладваните обособени случаи след слагане на имунизацията и се чака да приключи своя обзор в четвъртък (18-и март).

В понеделник EMA още веднъж съобщи, че към момента счита, че изгодите от имунизацията на " АстраЗенека " (AstraZeneca) за попречване на Covid-19, дружно със обвързвания с ковид риск от хоспитализация и гибел,.

Тогава Европейският здравен регулатор също по този начин уточни, че неговата Комисия за оценка на риска за фармакологична зоркост (PARC) ще изследва данните за тромбоемболичните събития на 16-и март и ще направи констатациите си на 18 март, дружно с " всички спомагателни дейности, които може да се наложи да бъдат подхванати ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР