Европейският комитет на асоциациите на туристическите агенции предупреждава, че окрупняванията

...
Европейският комитет на асоциациите на туристическите агенции предупреждава, че окрупняванията
Коментари Харесай

Туристически агенции предупреждават, че окрупняванията на авиокомпании ще ощетят потребителите

Европейският комитет на асоциациите на туристическите организации предизвестява, че окрупняванията на самолетните компании ще понижат конкуренцията, което ще ощети потребителите.

Авиацията се развива динамично, само че в бъдеще ни чакат високи цени, които сега порастват с по-бързи темпове от растежа на инфлацията. Причината за повишаването на цените на самолетните билети са оперативните разноски и тези за заплати на самолетните компании, както и екотаксите, уточни Димитрина Горанова, ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници, която членува в Асоциацията на европейските туроператори. В момента един от проблемите, с които се сблъскват потребителите, е анулацията на полети. Това значително се дължи на забавените доставки на нови самолети, уточни Димитрина Горанова.

В ход са и сливания на самолетни компании. От Европейския комитет на асоциациите на туроператорите показват, че в случай че през 2005 година 5-те най огромни европейски самолетни компании са представлявали 47% от трафика в границите на Европейския съюз, то през актуалната година се чака да доближи 73.5%. Димитрина Горанова съобщи:

" Специалисти в сектора дават образец със протичащото се в щатите, където точно окрупняването на авиацията е довело до увеличение на цените и утежняване на качеството. Това лишава бранша от еластичност и от конкуренция, която води до възстановяване на услугите. И в последна сметка всичко това ще рефлектира и върху потребителите ".

Консолидацията може фрапантно да ограничи конкуренцията във връзка с хиляди връзки, като по този метод ще даде опция на преобладаващите на пазара участници да злоупотребяват с позициите си за сметка на европейските пасажери, написа в писмо на Европейската асоциация на туроператорите до Европейска комисия.

Димитрина Горанова разясни:

" Много постоянно се случва в авиационния бранш, да вземем за пример, водачите или даден различен отдел към самолетната компания да стачкува и в случай че една самолетна компания ръководи полетите по доста дестинации, една възможна стачка ще блокира доста от дестинациите и пасажерите и ще сътвори безпорядък ".

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР