Европейският комисар по управление на кризи Янез Ленарчич заяви в

...
Европейският комисар по управление на кризи Янез Ленарчич заяви в
Коментари Харесай

ЕС няма да спира хуманитарната помощ за палестинците

Европейският комисар по ръководство на рецесии Янез Ленарчич съобщи в понеделник, че хуманитарната помощ за палестинците ще продължи.

" Въпреки че най-категорично съдя терористичното нахлуване на " Хамас ", налага се да се защитят цивилните и да се почита интернационалното филантропично право ", сподели Ленарчич в " Х ", преди прочут като " Туитър ", добавяйки, че помощта " за палестинците в потребност ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо. "

Изявлението идва часове, откакто европейският комисар по съседство и разширение Оливер Вархели съобщи, че ЕС стопира всички заплащания за палестинците поради " терора и бруталността ", осъществени против Израел.

" Спирането на заплащанията, които ощетяват целия палестински народ, ще навреди на ползите на Европейски Съюз в региона и единствено ще окуражи в допълнение терористите ", написа висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел в обществената мрежа X.

В известие за медиите Европейската комисия съобщи, че осъжда офанзивите на " Хамас "  и стартира незабавно преразглеждане на помощта за палестинците. Европейски Съюз желае да се увери, че " нито едно финансиране не е дало косвена опция на терористичната организация да прави набези против Израел ".

Комисията ще прегледа и въпроса дали стратегиите за подкрепяне на палестинското население и Палестинската власт трябва да бъдат коригирани  " в светлината на променените условия на място ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР