Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е доволна, че европрокурорите в

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е доволна, че европрокурорите в
Коментари Харесай

Кьовеши хареса сградата на "Раковски" 134, но иска още прокурори

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши е удовлетворена, че европрокурорите в България бързо получиха своя независима постройка. Тя обаче е сложила въпроса за избора на спомагателните шестима български делегирани прокурори. Това се схваща от известието на Министерството на правораздаването за срещата на служебния министър Крум Зарков с Кьовеши в Люксембург, където е седалището на европрокуратурата (ЕППО).

" Европейският основен прокурор благодари на българското държавно управление за ефикасната поддръжка за бързото даване на независима постройка в София. Поставен беше и въпросът за сполучливото довеждане докрай на процедурата за асортимент на още шест европейски делегирани прокурори, защото натовареността на настоящите в България делегирани прокурори е доста висока ", гласи известието.

Преди ден правителството предостави някогашната постройка на Съюз на демократичните сили на ул. " Г. С. Раковски "  134 в София на Висшия правосъден съвет (ВСС) за потребностите на Европейската прокуратура. Сградата се нуждае от сериозен ремонт и по тази причина не е ясно по кое време европрокурорите ще влязат в кабинетите си там. Решението знаковата постройка на " Раковски " 134 да подслони европрокурорите .

Отделянето на европрокурорите в тяхна постройка беше част от измененията в Закона за правосъдната власт, гласувани от 47-ото Народно заседание макар съпротивата на ГЕРБ, ДПС
Всичко за Вашата сватба
и " Възраждане ". С тях беше предоставена по-голяма автономия на евпрокурорите, като концепцията е управлението на държавното обвиняване да няма безконтролна власт над тях. За такива законови промени настояваше самата Кьовеши, само че се чака ГЕРБ и Движение за права и свободи да ги нападат в Конституционния съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg