Европейският боен безпилотен дрон nEUROn беше демонстриран в полет. Събитието

...
Европейският боен безпилотен дрон nEUROn беше демонстриран в полет. Събитието
Коментари Харесай

За първи път показаха пред публика бойния дрон nEUROn

Европейският военен безпилотен дрон nEUROn беше демонстриран в полет. Събитието беше проведено от Френските военновъздушни сили. Това е първият в историята на аеронавтиката полет пред аудитория на военен безпилотен аероплан с технология „ стелт “, следен от земята.

Събитието беше проведено от Dasasult Aviation и френските Военновъздушни сили.

Полетът продължи към 15 минути, като във въздуха към nEUROn се причислиха многоцелевият изтребител Рафал ( Rafale ) и пътническият Falcon 8X. Трите самолета са показателни за бъдещето на групата Dassault Aviation, заяви изпълнителният шеф на компанията Ерик Трапие.

nEUROn е европейска стратегия за безпилотни бойни самолети разработвани от Dassault Aviation и Френската Агенция за защита DGA. В плана са употребявани и специалисти от Италия, Швеция, Испания, Гърция и Швейцария. Програмата създава сложни „ стелт “ технологии, както и такива за ракети въздух-земя и други

Началото на тестванията на nEUROn б е през 2012 година От декември 2012 до септември 2015 година бяха осъществени 123 тестови полета, като е регистрирано, че поставените цели са изпълнени. През май 2016 са осъществени и тестови полети за потребление на безпилотния аероплан при морски условия.

Ето и някои от главните механически характерности на nEUROn:

дължина – 10 метра,

обсег на крилата – 12.5 метра,

нето тегло – 5000 кг.,

оптимално тегло – 7000 кг.,

оптималната скорост – Mach 0.8 (Mach 1 e равно на скоростта на звука, което значи, че Mach 0.8 е равно на 80% от скоростта на звука ),

самостоятелен полет – 3 часа.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР