Европейският авиационен концерт Airbus и британската компания Rolls Royce преустановиха

...
Европейският авиационен концерт Airbus и британската компания Rolls Royce преустановиха
Коментари Харесай

Този модел самолет няма да види бял свят

Европейският авиационен концерт Airbus и английската компания Rolls Royce преустановиха плана по основаването на демонстрационен хибриден пътнически аероплан модел E-Fan X. Главната причина е пандемията с ковид, която на процедура срина авиационния пазар.

„ Независимо, че планът е прекратен, тестванията на бордовите системи и моторите на модела ще продължат”, сподели основният механически шеф на Rolls Royce Пол Стейн. В частност компанията има намерение изцяло да приключи създаването на генератора и да извърши цялата серия от тествания. Rolls Royce също по този начин ще докара до край плана за системи на температурен надзор и разпределението на натовареност сред другите бордни системи.

Началото на плана E-Fan X беше сложено през 2017 година Той включваше преобразуването на хибриден демонстратор на пътническия аероплан BAE Systems Avro RJ100 (BAe 146). Новата машина се предвиждаше да бъде подложен хибриден мотор модел Rolls Royce AE 2100 с мощ 2 мегавата. Чрез системата за ръководство и разпределението на сила моторът има за цел да зарежда вградения батерия и да зарежда електрически вентилатор конфигуриран на мястото на третия турбодвигател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР