Европейския съюз /ЕС/ и Обединеното кралство постигнаха споразумение относно плановете

...
Европейския съюз /ЕС/ и Обединеното кралство постигнаха споразумение относно плановете
Коментари Харесай

Обединеното кралство сключва споразумение с ЕС за незаконната миграция

Европейския съюз /ЕС/ и Обединеното кралство реализираха съглашение по отношение на проектите за битка с противозаконната миграция след Брекзит, заяви „ Politico “. Британското държавно управление и Frontex, Европейската организация за гранична и брегова защита, се договориха за ново съглашение, което „ обезпечава основа за взаимноизгодно съдействие “ , заяви по-рано през днешния ден Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство.

Комисарката по вътрешните работи на Европейски Съюз Илва Йохансон отпътува за Лондон , с цел да участва на подписването на съглашението дружно с английския министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли . По-мащабно съдействие в региона на противозаконната миграция, чиято концепция е да попречи на задгранични жители да пресичат границите без публично позволение, беше в развой на работа от известно време насам, само че, както „ Politico “ заяви през октомври, то е било краткотрайно замразено поради желанието на Обединеното кралство за съглашение за репатриране.

Новото съглашение сред Обединеното кралство и Frontex не включва двустранно съглашение за рептатриране, което значи, че Обединеното кралство няма да е задължено да приема на своята територия търсещи леговище лица от държави-членки на Европейски Съюз, като част от съглашението. Британското министерство разгласи, че пактът ще разреши продан на информация и разследващи данни , съдействие в региона на образованието , както и съдействие в региона на научните проучвания и развойната активност . Този ход бележи последната стъпка от обещанието на английския министър председател Риши Сунак да спре притока на хора, незаконно преминаващи с дребни лодки през водите на Острова. Според публични данни през 2023 година 29 437 души са прекосили Ла Манша, с цел да влязат в страната.

Обявявайки новото обвързване с Европейски Съюз, Клевърли съобщи, че проведената престъпност и контрабандата на хора „ изискват общи решения и упоритости “.

„ Нашето удивително работно съглашение сред Обединеното кралство и Frontex е още една значима стъпка в битката с противозаконната миграция, охраняването на нашите граници и прекъсването на незаконните лодки “, разяснява още той.

Йохансон също приветства сключването на съглашението и съобщи, че то ще обезпечи „ интегрирано ръководство на границите, което е ефикасно, стабилно и в сходство с интернационалните стандарти и полезности на Европейски Съюз “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР