Европейските външни министри ЕС ще обсъдят на следващата си среща

...
Европейските външни министри ЕС ще обсъдят на следващата си среща
Коментари Харесай

Борел: Ще обсъдим военната активност на Русия в близост до украинските граници

Европейските външни министри Европейски Съюз ще обсъдят на идната си среща хипотетичната " военна интензивност на Русия наоколо до границите й с Украйна ", съобщи първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел след телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитрий Кулеба.

" Говорих с украинския външен министър Кулеба. Следя със сериозна угриженост съветската военна активност към Украйна. Ще продължим да обсъждаме с Кулеба и външните министри на Европейски Съюз тази интензивност на идната ни среща ", написа Борел в Tуитър.

Повод за угриженост станаха изказвания на украинските военни за скупчване на съветски сили по границата с Украйна. Руският президентски говоритл Дмитрий Песков обаче бе безапелационен, че дислокацията на военни сили на територията на Русия не трябва да тормози други страни, защото по никакъв метод не ги заплашва. Той също по този начин акцентира, че протичащото се в Донбас е вътрешен украински спор, в който съветските войски в никакъв случай не са се намесвали. Ситуацията в Донбас се усложни в края на февруари; а съвсем всеки ден се съобщаваше за престрелки в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР