Европейските семейства, който отглеждат деца, стават все по-малко. Ако пък

...
Европейските семейства, който отглеждат деца, стават все по-малко. Ако пък
Коментари Харесай

В 75 на 100 от европейските домакинствата не растат деца, България с най-малко многодетни семейства

Европейските фамилии, който отглеждат деца, стават все по-малко. Ако пък са решили да създадат потомство, то множеството избират да си имат единствено едно дете. През последните години интензивно се популяризира модела на малодетни фамилии, както в по-развитите, по този начин и в по-бедните страни в Европейския съюз.
Прочетете още
Броя за обособените семейства е Европейски Съюз повишен до близо 200 милиона, или с близо със 7% увеличени за десетилетие. За сметка на това обаче демографската рецесия се задълбочава, защото в 75 на 100 от тях не се отглеждат деца, сочат данни на Евростат към 2022г.. Прави усещане, че през години се е повишил броят както на фамилии без деца, така и този на многодетните фамилии. 

България е една от страните, в които доминират бездетни семейства. В тази ранглиста най-голям дял регистрират Финландия (18,4%), Германия (20,1%) и Холандия (21,8%). От друга страна, фамилиите, които отглеждат генерации, са най-многобройни в Словакия (33,9%), Ирландия (32,2%) и Кипър (30,6%).



Европейците вършат по едно дете.

В едвам една четвърт от семействата се отглеждат деца. От тях 12 на 100 имат по едно дете. Две деца имат 9,3%,а фамилиите с три или повече деца съставляват скромният дял от 3%.

Родителите единствено с едно дете са най-популярните (49%) във всяка една обособена страна Европа, в това число и в България. Над 60 на 100 от родителите тук раждат единствено по едно отроче.

Изключение за еднодетните семейства прави само Холандия, където семействата с 2 деца съставляват по-висок %.

От друга страна, многодетните фамилии са най-голяма необичайност в България, Италия и Португалия, където под 7% от родителските двойки имат 3 или повече деца. В другата прекаленост са ирландските фамилии, които избират да отглеждат по-големи генерации – и повече от 22% от фамилиите са с три многодетни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР