Европейските регулаторни органи са посъветвали някои банки да поставят под

...
Европейските регулаторни органи са посъветвали някои банки да поставят под
Коментари Харесай

ЕС гледа под лупа руснаците, живеещи в страните-членки

Европейските регулаторни органи са посъветвали някои банки да слагат под наблюдаване и надзор преводите на своите съветски и беларуски клиенти, даже и те да са жители на Европейски Съюз, с цел да се подсигурява, че няма да се заобикалят наложените от Запада наказания против Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на три източника.

Инструкциите, разпратени от Европейската централна банка (ЕЦБ) значи, че десетки хиляди руснаци и беларуси, които живеят в Европейски Съюз, могат да имат проблеми с банковите си сметки. Банките в Европейски Съюз са инструктирани особено да наблюдават за огромни парични преводи и депозити, както и за нови претенции за огромни заеми, показват източниците.

Тоест ходът на ЕЦБ слага даже жители на страни от Европейски Съюз под засилен надзор и би затруднил ръководството на банкови им сметки, като един от източниците на Ройтерс е декларирал, че някои към този момент са изправени пред ограничавания в Испания.

Макар и глобите на Европейски Съюз против Москва да изключват към този момент хората, които имат краткотрайно или непрекъснато право на престояване в Европейски Съюз, те постановат известни ограничавания на достъпа на съветски жители до банкови услуги, в това число възбрана да се одобряват депозити над 100 000 евро.

ЕЦБ ревизира дали банките, които тя управлява, " имат нужните ограничения, с цел да се придържат към глобите ", в това число във връзка с транзакциите и връзките с клиенти, само че не е издала никакви насоки отвън разпоредбите на Европейски Съюз, сподели представител на финансовата институция, основана във Франкфурт.

Въпреки че ролята на ЕЦБ не е да ползва полицейски ограничения, надзорните органи са загрижени, че банките в Европейски Съюз могат да получат големи санкции, в случай че клиентите им задвижват пари от името на глобени лица, обявиха двама от източниците на Ройтерс.

Надзорниците от ЕЦБ са уведомили заинтересуваните банки сред края на февруари и началото на март и са им дадоха седмица да се приспособят към условията, като се възнамерява обзор на отговорите.

" Първоначално ограниченията бяха ориентирани към лицата с съветска народност, без значение дали са локални или нерезиденти, а по-късно бяха включени и беларуси ", сподели един от източниците.

Повечето руснаци в Европейски Съюз живеят в Германия, където съгласно Евростат има над 230 000, следвана от Испания с над 81 000. Други известни места са Франция, Италия, Латвия, Чехия, Австрия и Финландия.

Беларусите в Европейски Съюз са най-вече в Германия, Литва и Италия, демонстрират данните на Евростат.

ТЕМА преди 14 минути 106 преди 19 минути 498 преди 2 часа 771
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР