Европейските полицейски сили са разбили голяма наркобанда, действаща в Албания

...
Европейските полицейски сили са разбили голяма наркобанда, действаща в Албания
Коментари Харесай

Албанска наркобанда е разбита, 59 души са арестувани


Европейските полицейски сили са разрушили огромна наркобанда, настояща в Албания и Италия, и са арестували десетки обвинени, заяви европейската правосъдна организация Евроюст, съобщи Агенция Франс Прес.

Албанската, английската, немската, италианската и испанската полиция са взели участие в интервенциите, извършени на 5 и 5 февруари в границите на следствие, почнало през 2019 година, се споделя в изказване на Евроюст.

В " огромна интервенция бяха задържани 59 обвинени в Албания, Италия, Германия и Обединеното кралство ", се добави в известието.

" Мрежата се е занимавала главно с контрабанда на хероин, кокаин, хашиш и марихуана в Германия и Испания, като е употребила коли с двойно дъно или секрети отделения ", добави основаната в Хага организация.

При сходна акция предходната година против ръководената от албанците група полицията арестува 21 хипотетични членове на бандата и иззе опиати на стойност 2,7 млн. евро.

Испания също по този начин конфискува 11 тона кокаин, импортиран от албанските картели, и арестува 20 души при две интервенции през декември.

По това време испанската полиция акцентира възходящото значение на тези банди в цяла Европа, като уточни с пръст мафиите в Югоизточна Европа, наречени " Балкански картел ". Според полицията албанските мафии от известно време са монополизирали превоза на опиати освен в Европа, само че и в Латинска Америка. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР