Европейските ни партньори мислеха, че няма да има война. Вечерта,

...
Европейските ни партньори мислеха, че няма да има война. Вечерта,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма опасност за война в България, рискът са ядрените централи

Европейските ни сътрудници мислеха, че няма да има война. Вечерта, когато бяха първите бомбардировки, всеки от нас беше изумен. Никой не очакваше хиляди хора под обстрел с ракети. Война в България - не, няма заплаха, българското население би трябвало да е умерено. Това сподели министър председателят Кирил Петков в изявление за bTV.

" Но заплахата тази война да продължава в Украйна за по-дълго време, да имаме опасности за неща, като техните нуклеарни централи, да, има подобен риск ", добави Петков.

„ Най-голямата заплаха беше, когато видяхме постройката в техния АЕЦ горяща, за мен това беше директна опасност върху нашата сигурност “.

„ Министерският съвет отпусна средства да сме подготвени. Трябва да сме подготвени за всичко – с таблетки от йод, със сигналната система. Още в понеделник привиквам щаб, който да постави всичко, което би трябвало да има една страна, гражданска отбрана и така нататък “, добави Петков.

Българското население би трябвало да е умерено. Утре ще бъде призован специфичен щаб, който да постави всичко в оперативна подготвеност.

Петков добави още, че проф. Тодор Тагарев, чиято кандидатура за боен министър беше оттеглена в последния миг, ще стане консултант за образуване и реагиране на рецесии.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР