Европейските лидери отбелязаха десет години от влизането в сила на

...
Европейските лидери отбелязаха десет години от влизането в сила на
Коментари Харесай

Европейската комисия отбелязва 10 години от Лисабонския договор

Европейските водачи означиха 10 години от влизането в действие на Договора от Лисабон в първия формален ден на новата Европейска комисия (ЕК), оповестява Euronews, представена от организация " Фокус ".
Новите водачи на Европейски Съюз направиха изказвания пред ръководителя на Европейския парламент Дейвид Сасоли и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, връчиха копие от контракта на новия ръководител на Комисията.
Урсула фон дер Лайен поема Европейската комисия месец по-късно от предстоящото след отхвърлянето на трима претенденти за комисар от Парламента. 

Договорът влезе в действие на 1 декември 2009 година, като комбинира договорите за Европейския съюз и реформира европейските институции, в това число Съвета и Комисията. Документът обяснява работата на Съюза и сътвори публична процедура за излизане от Европейски Съюз.
Промените, посочени в контракта, дадоха по-голяма роля на Европейския парламент, който избира изпълнителния орган на Европейски Съюз и увеличавайки законодателната му власт.
„ Не може да има по-добър ден за започване на работата от тази годишнина, ние сме страж на лисабонския дух “, сподели фон дер Лайен по време на церемонията, до момента в който говореше за силата на Европейския съюз. „ Наш дълг е да съхраним това богатство “, съобщи някогашният министър на защитата на Германия. 
Новият президент на Европейската централна банка Кристин Лагард приказва за последните 10 години в Европа, като съобщи, че десетилетието бележи невероятна смяна, в това число възходът на технологиите, финансовата рецесия и интернационалната общественост и подхванатите от интернационалната общественост дейности против климатичните промени. „ Това би трябвало да премине от ера на ремонт в ера на възобновяване и вяра “, съобщи Лагард.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР