Европейските държави не успяват да защитят бежанците и , които

...
Европейските държави не успяват да защитят бежанците и , които
Коментари Харесай

Миятович: Европейските държави не успяват да защитят бежанците и мигрантите

Европейските страни не съумяват да защитят бежанците и, които се пробват да стигнат до Европа през. Отстъплението от отбраната на живота и правата на бежанците и мигрантите предизвиква всяка година хиляди смъртни случаи, което може да се избегне ”, съобщи през днешния ден - комисар на Съвета на Европа по правата на индивида. Тя показа през днешния ден отчет, озаглавен„ Сигнал за злополучие за човешките права. Нарастващата бездна при отбраната на мигрантите в Средиземно море ”, заяви пресцентърът на нейния офис.
Докладът прави обзор на осъществяването от страна на държавите-членки на Препоръката на комисаря от 2019 година за избавяне на мигрантите по море и предлага набор от настоящи ограничения, които европейските страни би трябвало да подхващат незабавно, с цел да обезпечат отбрана на правата на хората, които са решили да пресекат морето.
Документът обгръща интервала от юли 2019 година до декември 2020 година в пет основни области: дейно търсене и спасяване; навреме и безвредно слизане на избавени лица; съдействие с неправителствени организации; съдействие с трети държави; безвредни и законни направления. Фокусиран е основно върху развиването по маршрута през. Въпреки това, доста от нужните дейности, посочени в този документ, са използвани за всички други съществени миграционни пътища в района на Средиземно море и по Атлантическия път от Западна Африка до Испания.
 Европейският парламент проверява Фронтекс за нарушавания на човешките права Европейският парламент проверява Фронтекс за нарушавания на човешките права
Европейският парламент стартира следствие на тематика " зачитането на главните човешки права " от Европейската организация за защита на граници...
Констатира се, че макар известния стеснен прогрес, ситуацията с правата на индивида в Средиземно море остава плачевно. Корабокрушенията не престават да бъдат обезпокоително повтарящи се, като през обсъждания интервал са регистрирани повече от 2400 смъртни случая, което евентуално не показва действителния брой на смъртоносните произшествия. Засилени са дейностите за съдействие с трети страни, макар неоспоримите доказателства за съществени нарушавания на правата на индивида и без използването на гаранции за тяхното съблюдаване, в това число правилото на бистрота и отчетност. Регистрирани са съвсем 20 000 случая, при които либийската брегова защита е върнала назад мигранти в страната.
Пандемията от докара и до приемането на по-ограничителни ограничения, които имат директно негативно влияние върху правата на индивида на мигрантите, се акцентира още в отчета.
Миятович възобнови апела си към държавите-членки на Съвета на Европа да изпълнят бързо рекомендациите, с цел да обезпечат запазването на човешкия живот и отбраната на човешките права на бедстващите в морето. Тя предлага да се подсигурява съществуването на съответен и задоволителен държавен потенциал за търсене и избавяне в морето, обезпечаване на безвредно и бързо слизане на избавените, даване на опция Неправителствени организации, участващи в действия по търсене и избавяне или мониторинг на правата на индивида, да правят своята работа, преустановяване на отблъскванията и други дейности, които принуждават бежанците и мигрантите се подлагат на съществени нарушавания на човешките права и разширение на безвредните и законни направления.
„ Крайно време е европейските страни да сложат завършек на тази срамна покруса и да одобряват миграционни политики, съобразени с правата на индивида. Държавите-членки не би трябвало повече да забавят предприемането на дейности за избавяне на човешки животи. Въпросът е на живот или гибел, както и на доверие в ангажираността на европейските страни към правата на индивида “, заключи комисарят Дуня Миятович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР