Европейските антитръстови регулатори обвиниха BMW, Daimler и Volkswagen, че са

...
Европейските антитръстови регулатори обвиниха BMW, Daimler и Volkswagen, че са
Коментари Харесай

ЕС обвини BMW, Daimler и Volkswagen в картелна схема

Европейските антитръстови регулатори упрекнаха BMW, Daimler и Volkswagen, че са имали картелни сделки да попречват конкуренцията при основаването на технологии за филтриране на излъчванията. Обвиненията обгръщат интервала сред 2006 година и 2014 година, заяви Ройтерс. Близо две години след обиските в централите на фирмите Европейска комисия им е изпратила обвиняванията.

"Daimler, VW и BMW е допустимо да са нарушили разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията. В резултат на това на европейските консуматори може да е била отказана опцията да купуват коли с най-хубавата налична технология ", се споделя в изказване на европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Обвинението към немските автопроизводители идва след следствие на Европейска комисия за евентуално договаряне за ограничение създаването на технологии, позволяващи да се понижи замърсяването от създаваните от тях коли. Daimler, който предизвести за тайното съглашение с регулатора разясни, че не чака да бъде санкциониран поради предоставената информацията.

Глобите на Европейски Съюз могат да доближат 10% от общия оборот на компанията.Глобите на Европейски Съюз могат да доближат 10% от общия оборот на фирмите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР