Европейски лаборатории, здравни власти и учени ще работят по програма

...
Европейски лаборатории, здравни власти и учени ще работят по програма
Коментари Харесай

ЕК финансира програма за изследване на новите щамове на COVID-19


Европейски лаборатории, здравни управляващи и учени ще работят по стратегия на Еврокомисията, ориентирана към проучване на новите варианти на ковид. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за „ Лез еко “, представено от Агенция Франс Прес.

По думите й Еврокомисията ще влага обилни средства в програмата, наречена “Hera incubator”. „ Към сегашния миг, и паралелно с напъните по актуалните ваксини, би трябвало да помогнем на производителите да развият индустриален потенциал за ваксини от „ второ потомство “, счита Фон дер Лайен.

Брюксел към този момент разгласи желанието си да сътвори нова европейска организация, Здравен орган за реакции при изключителни обстановки (HERA), за битка против бъдещи пандемии и по-добра съгласуваност сред 27-те страни, напомня БГНЕС.

По отношение на стартирането на пазара на нови ваксини, способни да отговорят по-добре на разновидностите на COVID-19, здравният еврокомисар разгласи в неделя ускорение на процедурата за утвърждение от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Фон дер Лайен прикани също в изявлението да “се развие по-систематично партньорство сред лабораториите, с следено шерване на лицензи, отвън елементарния стадий на бутилиране”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР