Европейската вицешапионка на троен скок в зала от Прага`15 -

...
Европейската вицешапионка на троен скок в зала от Прага`15 -
Коментари Харесай

Габриела Петрова втора във вечерта на рекордите в Диамантената лига

Европейската вицешапионка на троен скок в зала от Прага`15 - Габриела Петрова, се класира втора в надпреварата от Диамантената лига в Монако. Тя реализира 14.18 метра (+0.5 м/сек), достижение по-слабо само от това на международната шампионка Юлимар Рохас (Венецуела), която в най-хубавия си четвърти опит записа 14.27 м.



Петрова мина границата от 14 метра в още два от своите опити - 14.06 и 14.11 м. Трета остана европейската шампионка от Амстердам`16 Патрисия Мамона (Пор) с 14.08 м.

Другата българска участничка в Монако - олимпийската вицешампионка от Рио`16 Мирела Демирева, остана четвърта в скока на височина. Тя преодоля скромните 184 см чак от втори опит, по-късно пропусна 188 см и мина на 192, само че и трите пти не съумя да ги прескочи.

Победата със 198 см завоюва международната вицешампионка от Доха`19 Ярослава Магучих (Укр). Втора, също с толкоз, но с повече неточности на по-малки височини, остана Юлия Левченко (Укр).

" Очевидно не съм подготвена, не желая да се извинявам. Това не е резултат за мен. Малко ми блокира кръстът. Чувствам се като дете, на което му предстоят първите надпревари. Хубаво е още веднъж да скачам. Атлетите тази година не би трябвало да се срамят, че не са във форма - разяснява Демирева. - Моето персонално мнение е, че тази година не са значими успехите на пистата, тъй като изискванията в спорта не са равни за всички ".

Състезанието в Монако бе белязано и от доста мощни резултати. Безспорно фокусът бе международният връх в бягането на 5000 м, който постави световният първенец на 10 000 м от Доха`19 Джошуа Чептегей. 23-годишният угандиец направи солово тичане, в което финишира за 12:35.36 мин. Предишният връх бе на етиопската легенда Кенениса Бекеле - 12:37.35 от 2004 година

WHAT. A. PERFORMANCE.

Uganda`s Joshua Cheptegei just SMASHED the 5000m world record at the meet in Monaco. And he doesn`t even look tired
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР