Европейската централна банка удължи част от надзорните си мерки, с

...
Европейската централна банка удължи част от надзорните си мерки, с
Коментари Харесай

ЕЦБ удължи някои от надзорните си мерки

Европейската централна банка удължи част от надзорните си ограничения, с които разрешава на банките в еврозоната да оперират с по-голям финансов запас. Мярката се отнася до 39 редовно значими банки в страните, въвели еврото, тъй като от Франкфурт считат, че „ изключителните условия “ към пандемията не престават. 

Очаквано Франкфурт удължи до март следващата година опцията надзираваните непосредствено от ЕЦБ банки да изключат от депозитите, държани в централните банки при изчисляването на коефициента на ливъридж. 

Мярката трябваше да завърши на 27 юни тази година. Това е един от най-ключовите индикатори за финансовата непоклатимост на трезорите като отношение сред дълга, капитала, активите. Банките би трябвало да рекалибрират коефициента по метод, по който поддържат минимално равнище от 3 %. 

Пренастройването на индикатора се отнася за новопоявилите се депозити в централните банки от пандемията до този миг и то би трябвало да е по метод, по който този най-малък индикатор в действителност е в интерес на банката, прецизират от Франкфурт. 

Практически мярката разрешава на банките да оперират по-свободно със съществуващите си запаси, като по този метод от ЕЦБ целят опазване на удобната среда за кредитиране и стимулиране на стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР