Европейската централна банка предупреди, че повечето от кредиторите, които регулира,

...
Европейската централна банка предупреди, че повечето от кредиторите, които регулира,
Коментари Харесай

Повечето европейски банки все още нямат стратегии за климата, предупреждава ЕЦБ

Европейската централна банка предизвести, че множеството от кредиторите, които контролира, към момента не са показали ясни проекти за това по какъв начин ще трансформират бизнес тактиките си на фона на климатичните промени, съобщи Блумбърг.

Макар че към половината от 112-те институции, следени от основаната във Франкфурт централна банка, „ обмислят установяване на цели, които изключват някои сегменти на пазара, единствено шепа от кредиторите загатват, че възнамеряват интензивно дейности, с които да насочат портфейлите си по посока, отговаряща на траекторията, заложена в Парижкото съглашение “, написа в блог членът на изпълнителния съвет на ЕЦБ Франк Елдърсън,.

Елдерсън разяснява, че предлагането на ЕЦБ за въвеждане на законово условие кредиторите да създават проекти за преход на бизнеса си към въглеродна индиферентност е „ добре пристигнало “ и че централната банка ще помогне с наблюдаването на напредъка, реализиран от финансовите организации в този преход. По-рано ЕЦБ подлага на критика промишлеността за слабото положение на подготовката й за рисковете, свързани с климатичните промени.

Плановете на кредиторите за преход към въглероден неутралитет „ би трябвало да подчертаят привеждането на банките в сходство и евентуалните отклонения от съответните политически цели, посредством които Европейски Съюз ползва Парижкото съглашение във всеки един миг от в този момент до 2050 година “, уточни Елдърсън. „ Те би трябвало да са част от тактиките на банката и да са тясно свързани с нейния бизнес модел и проект “, добави той.

Надзорният орган възнамерява изчерпателен стрес тест на климатичните за банките през идната година, в който ще се прегледа въглеродната активност на кредитните бумаги и комерсиалните интервенции, както и способността на промишлеността да се оправи с физическите последствия от изменението на климата върху цената на активите.

Банките, които се показват зле в този тест, може да станат обект на по-високи финансови условия, което ще подкопае способността им да носят облаги на акционерите. По-строгата регулаторна среда идва на фона на все по-страшни предизвестия, че светът изостава мощно в намаляването на въглеродните излъчвания, което усилва натиска върху държавните управления и бизнесите да изготвят по-амбициозни проекти за климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР