Европейската прокуратура в София извърши обиски по разследване за потенциална

...
Европейската прокуратура в София извърши обиски по разследване за потенциална
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва общинските пътища в община Бойчиновци

Европейската прокуратура в София извърши обиски по следствие за евентуална корист с европейски средства, обвързвана с план за ремонт и реорганизация на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци. Това оповестяват на уеб страницата си от EPPO.

Претърсванията са осъществени на голям брой места в България, в това число в обекти на компании, участващи в строителните действия, както и в административни офиси на община Бойчиновци. Иззети са голям брой документи и са разпитани очевидци.

Според следствието на 9 юли 2019 година Община Бойчиновци е сключила контракт за финансова помощ с Държавен фонд „ Земеделие “, обвързван с осъществяването на плана, на стойност 2,6 млн. евро (5 098 290 76 лева.), по Програмата на Европейски Съюз за развиване на селските региони 2014–2020 година

В контракта е открито, че срокът за асимилиране на средствата и за подаване на настояването за дефинитивно заплащане е 36 месеца от датата на подписването му. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, само че към днешна дата няма данни контрактуваните действия да са изпълнени, нито планът да е завършен.

Разследването, което се организира с поддръжката на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), към момента продължава, с цел да се откри естеството и степента на хипотетичните незаконни дейности.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР