„Европейската перспектива на Западните Балкани не е само приоритет на

...
„Европейската перспектива на Западните Балкани не е само приоритет на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева откри конференция за икономическата и социална кохезия на Западните Балкани

„ Европейската вероятност на Западните Балкани не е единствено приоритет на Българското председателство, а наш дълготраен външнополитически ангажимент. Вярвам, че ще имаме триумф, в случай че създадем този развой необратим. “ Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила на откриването на интернационална конференция на тематика икономическа и обществена кохезия в района на Западните Балкани, проведена от Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и Програмата за техническа помощ и продан на информация на Европейската комисия.

В полемиката взеха присъединяване представители на европейски и български институции, на цивилен организации от страни от Западните Балкани, дипломати, специалисти.


Снимка: EU2018BG

В изявлението си Екатерина Захариева акцентира, че в границите на Българското председателство все по-трайно се постанова практиката в редица начинания на европейски срещи и формати в разнообразни сфери да участват и представители на страните от Западните Балкани, а задачата на България е този развой да се трансформира в обикновен.

Вицепремиерът акцентира смисъла на икономическото и обществено доближаване на страните в нашия прилежащ район като фактор за постигането на трайна сигурност и непоклатимост освен в Западните Балкани, само че и за цяла Европа. Тя приветства работата на Европейския стопански и обществен комитет в региона на обществената стопанска система, която се обрисува като водеща идея за развиването на европейските стопански системи и общества в бъдеще.

Захариева насочи обръщение към гражданското общество в страните от Западните Балкани да поддържа държавните управления в района по пътя на промените и европейската вероятност.
Тя прикани политическия хайлайф в страните от Западните Балкани да продължи твърдо процеса на промени, който е в полза на техните жители. Хората от района желаят да видят и да усетят съответни резултати и точно такива начинания от изгода за жителите ще бъдат включени в Софийската декларация от Срещата на върха на 17 май, разяснява първият ни посланик пред медии след края на конференцията. „ Всички водачи ще бъдат тук, което е огромно почитание към българския министър председател и не се случва постоянно. Убедена съм, че те ще вземат решения, които жителите от страните от Западните Балкани да почувстват и да видят “, съобщи Захариева.



Снимка: EU2018BG
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР