Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ, настоява следващата пленарна

...
Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ, настоява следващата пленарна
Коментари Харесай

Вебер се е заел да лобира за превръщане в европейска тема ареста на Бойко Борисов

Европейската национална партия, в която членува ГЕРБ, упорства идната пленарна сесия на Европарламента да разиска идната седмица ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Базираното в Брюксел американско електронно издание “Политико " оповестява, че персонално ръководителят на ЕНП Манфред Вебер се е заел да лобира за преобразяване в европейска тематика на полицейските несгоди на Борисов.

Но изданието е схванало, че съвсем всички други политически групи са се противопоставили на самодейността. Социалистите и демократите са обвинили ЕНП, че “си играе политически игри с върховенството на закона в България ", тъй като постоянно е пречела тази тематика да влезе в пленарните диспути по времето на ръководството на ГЕРБ, съобщава  “Сега ".

Цитирана е българската евродепутатка Елена Йончева, която споделя: “Дълги години ЕНП беше сляпа за систематичното утежняване на върховенството на закона в България. Това не е политическа играчка, с която да се заиграваш, когато ти пасва на политическите цели и другари. Политизирането на настоящо следствие е още един метод ЕНП да си затвори очите за сенчестите практики в България, следени в предишното ".

Вместо да застава на страната на Бойко Борисов, ЕНП би трябвало да поддържа тези, които осветяват корупцията и злоупотребата с еврофондове, съобщи евродепутката Катарина Барли от Германия.

Преди две седмици някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарката на премиера Севделина Арнаудова бяха арестувани от Министерство на вътрешните работи за 24 часа по следствие за изнудване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР