Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя категорично правителствата на Гърция и

...
Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя категорично правителствата на Гърция и
Коментари Харесай

ЕНП: Подкрепяме България и Гърция, искаме охрана на границата с Турция

 " Европейската национална партия (ЕНП) поддържа изрично държавните управления на Гърция и България в напъните им да поддържат реда на границата с Турция ", се споделя в изказване на политическата мощ.

" Европа в никакъв случай няма да разреши да бъде изнудвана. Турският президент Ердоган си играе с живота на хората. Изявленията му, че границата на Европа е към този момент отворена, са безотговорни и безразсъдни ", съобщи ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Същевременно представителят на Европейската комисия Петер Стано съобщи, че има прекалено много подправени вести по отношение на бежанската вълна от

" Свидетели сме на неща, които можем да определим като агитация или подправени вести или пък дезинформация, които циркулират по обществените медии. Вече обсъдихме част от тези видеа. Така че в действителност има доста дезинформация за ситуацията с мигрантите в Турция, както и за решенията, които подхващат турското и гръцкото държавно управление.

Ние следим тази обстановка. Даваме си сметка, че се поставят много старания за нейното разпространяване и сега проучваме кой би могъл да бъде нейният източник ", съобщи Стано.

В момента ръководителите на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, на Европарламента Давид Сасоли и на Европейския съвет Шарл Мишел са в Гърция, където разискват възможна помощ от страна на Европейски Съюз за справяне с бежанската вълна.

По-късно на КППП " Капитан Петко челник "  с тях ще се срещне и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР