Европейската космическа агенция вероятно ще одобри тригодишно проучване на възможността за

...
Европейската космическа агенция вероятно ще одобри тригодишно проучване на възможността за
Коментари Харесай

Според проучване, соларни ферми в Космоса ще произвеждат електроенергия

Европейската галактическа агенция вероятно ще утвърди тригодишно изследване на опцията за създаване на   слънчеви ферми в Космоса с цел произвеждане на електрическа енергия, заяви Би Би Си.

Министрите на научните проучвания ще обсъдят концепцията на среща в Париж, защото самодейността " Соларис " ще бъде първата, която ще постави основите на на практика проект за създаване на космическа система за произвеждане на възобновима сила, заяви тя.

По време на срещата ще бъде взето решение за бюджета на идващия стадий от проектите на ЕКА за проучване на космоса, наблюдаване на околната среда, както и за връзки.

Генералният шеф на ЕКА Йозеф Ашбахер заяви, че съгласно него слънчевата сила от космоса може да бъде от " голяма " изгода за справяне с бъдещия дефицит на сила.

" Наистина би трябвало да се превърнем във въглеродно неутрални икономики и, затова, да променим метода, по който произвеждаме сила, и изключително да понижим частта на изкопаемите горива в нашето произвеждане на сила ", добави той.

" Това би било безусловно фантастично ", сподели Ашбахер, защото би решило доста проблеми в това отношение.
Агенцията търси средства от страните членки за изследователската стратегия " Соларис ", с цел да ревизира дали тези разработки значат, че е допустимо да се създаде в космоса сила от слънчева светлина, която да е задоволително надеждна и евтина, с цел да стане стопански жизнеспособна.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР