Европейската комисия започва разследване срещу китайската платформа TikTok за възможни

...
Европейската комисия започва разследване срещу китайската платформа TikTok за възможни
Коментари Харесай

Ефектът на заешката дупка: Защо ЕС започна разследване срещу TikTok?

Европейската комисия стартира следствие против китайската платформа TikTok за вероятни нарушавания на онлайн наличието. Какви опасности крие обществената мрежа и по какъв начин да се предпазим – по тематиката в Euronews PrimeTime гостува Кирил Григоров – експерт в областта на ръководството на риска в киберсигурността.

 

„ Поводът за следствието на Европейски Съюз против TikTok е един логаритъм за събиране на информация , след което се таргетира наличието съгласно събраната информация, което е разказано в по този начин наречения Digital Service Act, който касае в действителност потреблението на сходни логаритми, изключително ориентирани към лица, които са малолетни и деца “, изясни специалистът.

Тези логаритми са рискови дотолкоз, доколкото наблюдават наличието, което децата гледат и го насочват единствено в една избрана посока, което води до психически зависимости . Описано е в терзанията на Европейската комисия, че води до зависимости и до психически резултати, които са много рискови за подрастващите изключително, затваряйки ги, ограничавайки ги в една обществена група, където следвайки общи ползи, доста мъчно по-късно могат да изоставен “, уточни Григоров.
Ефектът на заешката дупка в действителност е затварянето в избран обществен кръг и сложното излизане от него и следването на една и съща информация.
Кирил Григоров – експерт в областта на ръководството на риска в киберсигурността

По думите на специалиста отговорност носят освен законодателите, само че също по този начин и родителите.

„ Изключително значимо е да се внимава какво наличие стига до децата, защото те са най-уязвимата група на обществото. Всъщност логаритъмът прави тъкмо това – насочва наличие, което съгласно него е уместно за децата, само че то може да бъде и рисково . И с цел да не бъдем крайни, това не значи да не се употребяват обществени мрежи, само че да има несъмнено надзор върху тях “, уточни Григоров.

Според него е доста значимо да има построена връзка и доверие сред родителя и детето и то умерено да споделя до какво наличие стига, по какъв метод комуникира в интернет, а пък родителите от своя страна да са осведомени с рисковете, които дебнат децата в интернет, при връзката им в обществените мрежи, в игрите, в които играят и в наличието, което споделят за себе си и за фамилията си, тъй че да могат рисковете да бъдат сведени до най-малко.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР