Европейската комисия възрази открито срещу пренебрежително отношение към председателя на

...
Европейската комисия възрази открито срещу пренебрежително отношение към председателя на
Коментари Харесай

Брюксел възмутен от пренебрежително отношение към Урсула фон дер Лайен в Анкара

Европейската комисия възрази намерено против надменно отношение към ръководителя на институцията Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден в Анкара при срещата с турския президент Реджеп Ердоган. Европейски Съюз бе показан на срещата от Фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, предава Българска телеграфна агенция. 

Говорител на комисията през днешния ден уточни, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, само че е решила да остане и е взела участие пълноценно в последвалия диалог.

Кадри от вчерашното събитие демонстрираха по какъв начин Фон дер Лайен е оставена да стои права, до момента в който Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, с цел да се снимат. Мишел не възразява на това, не отстъпва мястото си на Фон дер Лайен и не упорства да се донесе трети стол. 

" Председателят на Европейска комисия трябваше да седне по същия метод като ръководителя на Европейския съвет и турския президент ", съобщи представителят. По думите му, Фон дер Лайен и Мишел се употребяват с идентичен протоколен статут. " Това, че въпросът не беше подложен намерено, не значи, че не е регистриран. Въпреки това Фон дер Лайен реши да остане, с цел да даде преимущество на наличието на диалозите пред протокола ", добави представителят. 

Той съобщи, че Европейска комисия ще вземе ограничения сходен случай да не се повтаря. Говорителят отхвърли да разяснява държанието на Мишел. Отговорите му на въпроси на конференция изясниха, че турската страна не е поднесла опрощение. 

" През юни Европейския съвет ще разиска връзките с Турция. Вероятно до тогава Европейска комисия ще предложи съглашението с Турция за миграцията да продължи с в допълнение финансиране. Целта на срещата не беше да се решат открити въпроси, а турският президент да чуе персонално упованията на Европейски Съюз ", разясни представителят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР