Европейската комисия увери във вторник, че преговорите по търговското споразумение

...
Европейската комисия увери във вторник, че преговорите по търговското споразумение
Коментари Харесай

Търговските преговори между ЕС и Меркосур все още продължават, казва Брюксел в укор на френския Макрон

Европейската комисия увери във вторник, че договарянията по комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Меркосур не престават, откакто френски чиновник съобщи, че президентът Еманюел Макрон е убедил изпълнителната власт на блока да погребе договорката.

„ Дискусиите не престават и Европейски Съюз продължава да преследва задачата си за реализиране на съглашение, което зачита (...) сензитивните въпроси, изключително в селскостопанския бранш “, сподели основният представител на изпълнителната власт на Европейски Съюз пред кореспонденти.

p>

Забележките имаха за цел да разсеят изказванията, направени от длъжностно лице от Елизе, че Макрон, гневен съперник на договорката, персонално е убедил шефа на Комисията Урсула фон дер Лайен да подреди на договарящите да спрат договарянията.

Това пристигна, когато фермерите подредиха блокада на Париж като част от всеобщите митинги против държавното управление на Макрон. Сред недоволствата на френските фермери са споразуменията за свободна търговия на Европейски Съюз с трети стран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР