Европейската комисия утвърди в четвъртък първата серия от проекти на

...
Европейската комисия утвърди в четвъртък първата серия от проекти на
Коментари Харесай

ЕК започва осъществяване на проекти в помощ на развитието на Иран


Европейската комисия утвърди в четвъртък първата серия от планове на стойност от 18 млн. евро, от които 8 млн. евро са предопределени за частния бранш за поддържане на стабилно икономическо и обществено развиване на Иран.

„ Сътрудничеството стартира да се развива в доста браншове, откакто връзките сред Европейски Съюз и Иран бяха възобновени вследствие на иранското нуклеарно съглашение. Ние сме решени да го продължим и тези нови ограничения би трябвало да задълбочат икономическите и секторни връзки в области, които ще донесат непосредствена изгода на нашите жители “, съобщи по отношение на това решение посланик номер едно на Европейска комисия Федерика Могерини.
Според материалите на Европейската комисия, утвърдените от Брюксел планове са първите от доста по-обширните ограничения на Европейски Съюз за Иран за 50 млн. евро, предопределени за икономическа и обществена помощ на страната. Мерките са планувани вследствие на възобновяването на съдействието и разговора сред Европейски Съюз и Иран във връзка взаимният общ проект за деяние.

Проектите за частния бранш са ориентирани към подкрепяне на марките и междинни предприятия и оказване на техническо подпомагане на иранската организация за развиване на търговията.
Първите 18 млн. евро, също така са предопределени за техническо подпомагане в региона на решаването на задания по запазване на околната среда – 8 млн. евро и предизвестия и решение на проблеми, свързани наркоманията – 2 млн.евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР