Европейската комисия спира пакета Макрон. Подобни заглавия вероятно са зарадвали

...
Европейската комисия спира пакета Макрон. Подобни заглавия вероятно са зарадвали
Коментари Харесай

Новината за пробив в полза на България в пакета "Макрон" се оказа преждевременна

Европейската комисия стопира пакета " Макрон ". Подобни заглавия евентуално са зарадвали не един притежател на транспортна компания в България, само че са, меко казано, погрешни. Всъщност се случва тъкмо противоположното, написа кореспондентът на " Капитал " в Брюксел.

По-рано през днешния ден основаното в белгийската столица издание " Политико " писа, а Българска телеграфна агенция популяризира информацията в България, за взето през днешния ден " нечувано " решение на Еврокомисията в интерес на съперниците на измененията - България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия, Литва. Според " Политико " е реализирано оттегляне от " триалозите ", на които пакетът бе разискван с европарламента и Европейския съвет, когато бяха признати допустимо най-рестриктивните за страните в източната част на Европейски Съюз ограничения. Най-пагубно за българските транспортни компании е правилото камионите да се връщат в страната на притежателя на всеки осем седмици.

" Капитал " написа обаче, че през днешния ден е станало ясно, че групата на недоволните не стига за образуване блокиращо малцинство. За останалите страни условията за връщане на камионите са несъществени.

Аргументът на България - че връщането на камионите празни усилва замърсяването и опонира на одеве оферти от Европейска комисия " Зелен пакт ", не подтикна Европейска комисия да задейства едно от пълномощията си – да изтегля законодателни оферти, в случай че те се отличават прекалено много от в началото препоръчаните текстове, осведоми изданието. Вместо това, Европейска комисия се е заела да направи оценка за въздействието на новите правила – за завръщане на камионите и някои ограничавания пред интермодалния превоз и в случай че открие негативи, да предложи ново законодателство в региона. Това е едва успокоение за страните, които са недоволни от новите правила, така както, първо, оценката на Европейска комисия може да не открие негативи, а второ, предложенията й по-късно да не бъдат признати, разяснява " Капитал ".

На процедура през днешния ден може да се каже, че България дефинитивно загуби борбата по пакета " Макрон " в превоза, заключава обявата.

Правителството към този момент даде поръчка, че ще заведе дело в Европейския съд, защото смята част от ограниченията като непропорционални или нарушаващи договорите за Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР