Европейската комисия ще се срещне днес с ръководството на AstraZeneca,

...
Европейската комисия ще се срещне днес с ръководството на AstraZeneca,
Коментари Харесай

ЕК иска обяснение от „Астра Зенека“ за забавените доставки


Европейската комисия ще се срещне през днешния ден с управлението на AstraZeneca, с цел да потърси спомагателни уточнения за непредвиденото понижаване на доставките на ваксини за Европейски Съюз, заяви “Гардиън”, представен от БГНЕС.

Миналата седмица фармацевтичната компания, която създава своя артикул взаимно с Оксфордския университет, съобщи, че не може да извърши контрактуваните количества доставки до края на март. Пред организация Ройтерс като представител на Европейски Съюз съобщи, че става въпрос за 60% понижение до 31 милиона дози.

Англо-шведският производител на медикаменти е получил предплатено заплащане в размер на 336 млн. евро от Европейски Съюз, с цел да си обезпечи нужните дози, като се чака парите да се употребяват най-много за разширение на индустриалния потенциал.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис е изпратила писмо до управлението на компанията, в което упорства за спомагателни уточнения по отношение на оповестеното редуциране на доставките на ваксини за Европейски Съюз.

Това няма да промени проектите на Европейски Съюз до лятото да реализира имунизиране на 70 % от популацията на блока, съобщи представителят на Европейска комисия Ерик Мамер.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз ще накара фармацевтичните компании да съблюдават договорите, които са сключили за доставка на ваксини против COVID-19.

Той не посочи, какви биха били вероятните наказания, само че съобщи, че Европейски Съюз ще упорства за бистрота по отношение на аргументите за закъсненията. Мишел акцентира, че след първите предизвестия на „ Pfizer “ за закъснения от няколко седмици, Европейски Съюз е заел твърда позиция и е съумял да понижи тези забавяния.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР