Европейската комисия ще преразгледа през 2026 г. новите правила за

...
Европейската комисия ще преразгледа през 2026 г. новите правила за
Коментари Харесай

ЕС може да отложи забраната от 2035 г. на колите с двигатели с вътрешно горене

Европейската комисия ще преразгледа през 2026 година новите правила за ограничение на замърсяващите коли. Това разясни през днешния ден представител на комисията на конференция в отговор на въпроси, свързани с изявленията на еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон. Според няколко водещи европейски медии Бретон е декларирал, че може да бъде належащо да се отсрочи досегашната цел след 2035 година в Европейски Съюз повече да не се създават коли с мотори с вътрешно горене.

" Необходими са обилни старания за постигането на задачата през 2035 година, би трябвало да преценим по какъв начин да достигнем тази цел ", съобщи представителят. Той добави, че евентуално някои автомобилостроители ще бъдат подготвени да преминат напълно към произвеждане на " чисти " коли даже по-рано.

Говорителят разясни, че новото европейско законодателство планува опция за преоценка, тъй че при нужда да се подхващат спомагателни дейности за постигането на задачите. В отговор на въпрос той посочи, че в Европейски Съюз няма обща политика във връзка с служебните коли. Говорителят даде образец с Белгия, която до неотдавна насърчаваше използването на служебни дизелови коли, а в този момент ще получи средства за икономическо възобновяване, които ще бъдат ориентирани към електрифицирането на служебния автопарк.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР