Европейската комисия ще препоръча ЕС да започне преговори за членство

...
Европейската комисия ще препоръча ЕС да започне преговори за членство
Коментари Харесай

ЕС потвърждава подкрепата си за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Европейската комисия ще предложи Европейски Съюз да стартира договаряния за участие с Украйна, оповестява организация Ройтерс.

Очаква се това да стане в отчета за напредъка на страните кандидатки, който ще бъде оповестен в сряда. Представители на Европейски Съюз потвърдиха, че е значимо Съюзът да поддържа Украйна в битката ѝ против Русия.

В речта си пред събралите се в Брюксел посланици на Общността висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел осъди незачитането от страна на Русия на човешкия живот, в това число на личните й бойци, и настоя, че е значимо да продължи поддръжката за Украйна.

 
Повече от всеки път Украйна се бори против съветската инвазия. Ако Украйна загуби, губим и ние. Трябва да запазим единството си в поддръжка на Украйна. Перспективата за участие, създаването на забележителна стратегия за икономическа и финансова помощ, военната помощ посредством Европейския механизъм за мир и даването на гаранции за сигурност са съществени съставни елементи на нашата работа. И те би трябвало да създадат по този начин, че Украйна да удържи съветското настъпление и да възвърне територията си.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Междувременно ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен предложи да се преследват три цели - да продължи работата за обективен и дълготраен мир по формулата на украинския президент Володимир Зеленски. На Украйна да се обезпечат военни качества за дълготрайна сигурност, с цел да може през днешния ден Русия да бъде спряна. И Украйна да се причисли към Европейски Съюз, тъй като това е от европейски геостратегически интерес.

 
Да, 600 дни война и кръвопролития са изтощителни, без подозрение. Но президентът Зеленски и украинският народ са толкоз решителни, колкото и в първия ден. Украинският парламент, приема широкообхватни промени, които мнозина смятаха за невъзможни преди войната, а Украйна се движи амбициозно и уверено по пътя си към Европейския съюз. Те ми споделиха, че през днешния ден, повече от всеки път са господари на личното си бъдеще. И те са прави.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Фон дер Лайен увери още, че украинците желаят да се причислят към Европейски Съюз, тъй като имат доверие в Европа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР