Европейската комисия ще предложи този месец цифров документ, който -

...
Европейската комисия ще предложи този месец цифров документ, който -
Коментари Харесай

Ето какъв е начинът за свободно пътуване през лятото

Европейската комисия ще предложи този месец дигитален документ, който - в случай че бъде утвърден от страните членки - да разреши свободно пътешестване през летния туристически сезон. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен - дни, откакто водачите на страните от Европейски Съюз се споразумяха да се работи в тази посока, съобщи БНР.

Фон дер Лайен заяви за " дигитален зелен пропуск " в тирада пред немски депутати. Базираният на споделена платформа документ ще съдържа информация кой е имунизиран, резултати от проби на тези, които още не са с сложена ваксина, и данни за възобновяване на към този момент заразилите се с COVID-19. " Целта е последователно да позволим безвредно придвижване в Европейски Съюз или чужбина за разнообразни цели - от работа до туризъм ", написа тя в профила си в Туитър.

От своя страна, еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис заяви, че до няколко седмици Европейската организация по медикаментите ще утвърди четвърта ваксина против COVID-19. Европейски Съюз е съставил лист на " сигурните " бързи антигенни проби за новата болест, чиито резултати да бъдат взаимно признавани от европейските страни. Европейска комисия ще обезпечи 100 милиона теста от този тип до май, а по-късно може да се поръчат в допълнение 450 милиона, в случай че страните от Европейски Съюз желаят, добави еврокомисарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР