Европейската комисия ще одобри утре сключването на договор с производителя

...
Европейската комисия ще одобри утре сключването на договор с производителя
Коментари Харесай

ЕК ще одобри утре договор за ваксината на Модърна

Европейската комисия ще утвърди на следващия ден сключването на контракт с производителя на ваксина против Covid-19 " Модърна ". Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция във вторник.

Отново без да показва цената за доставка на имунизацията, тя добави, че предварителното съглашение планува доставка на до 160 милиона дози. Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде шестото сходно съглашение на Европейски Съюз с производител на една от най-обещаващите ваксини до момента.

Когато се потвърди, че имунизацията е безвредна и ефикасна, доставките ще стартират по едно и също време за всички страни от Европейски Съюз, поискали това, и при идентични условия, съобщи ръководителят на Европейска комисия. Фон дер Лайен добави, че ограниченията против разпространяването на новата болест може да оказват помощ, само че трайното решение са имунизациите.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи
  • Източник: mediapool.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР