Европейската комисия ще обяви на 9 ноември последния си екостандарт

...
Европейската комисия ще обяви на 9 ноември последния си екостандарт
Коментари Харесай

Брюксел въвежда вече ненужния екостандарт Евро7 за колите

Европейската комисия ще разгласи на 9 ноември последния си екостандарт за нови коли Евро7(link is external), който обаче ще има къс живот, тъй като до 2035 година в Европейски Съюз би трябвало изобщо да спре производството на коли с вътрешно горене, оповестява в. Сега. Производителите на коли считат мярката за ненужна и нездравословна, тъй като ще ги принуди да влагат в умиращо произвеждане, вместо да насочат вложенията си напълно към електрически автомобили.

Брюксел към този момент разгласи задачата си автомобилната промишленост да реализира нулеви излъчвания на въглероден двуокис от колите до 2035 година Възмущението на производителите принуди Еврокомисията да смекчи упоритостта си по отношение на моторите с вътрешно горене и по тази причина Евро7, който ще стане наложителен от 2025 година, единствено ще приравни всички коли към стандарта Евро 6 за бензиновите коли. Това значи, че мярката ще засегне основно производителите на дизелови коли, които по принцип са по-голям замърсител на околната среда.

Европейска комисия се готви също да вкара екостандарт и за фини прахови частици от накладките на спирачките. Той ще важи и за електрическите автомобили.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР