Европейската комисия ще изпрати писмо до като част от усилията

...
Европейската комисия ще изпрати писмо до като част от усилията
Коментари Харесай

ЕК настоява AstraZeneca да изпълни ангажиментите си по договора за ваксини

Европейската комисия ще изпрати писмо до като част от напъните за разрешаване на разногласието с англо-шведската компания по отношение на доставките на ваксини против.
Съгласно контракта си с Европейски Съюз компанията би трябвало да достави 300 милиона дози до края на юни. Миналата седмица, обаче, от там обявиха, че, заяви Ройтерс.
 Тромбоза след ваксина против ковид - наш доктор с съмнение за особени случаи в Германия Тромбоза след ваксина против ковид - наш доктор с съмнение за особени случаи в Германия
Възможно ли е приемът на противозачатъчни да способства за случаите на извънредно редкия тип тромбози (запушване на вени на мозъка), к...
„ Планираме да изпратим писмо до AstraZeneca, което ще ни разреши да стартираме разговор с компанията като част от развой за разрешаване на разногласието ", съобщи по този въпрос представителят на Европейска комисия. Писмото се приготвя и ще бъде разисквано с държавните управления на Европейски Съюз, преди да бъде изпратено. То е в сходство с член 18.5 от контракта на Европейски Съюз с AstraZeneca.
Съгласно този параграф, при положение на спор, двете страни първо би трябвало да се опитат да разрешат спора посредством неофициални полемики, за което би трябвало да има писмена покана.
При неспособност това да се случи, въпросът следва да бъде отвеян към съда.
Запитан дали писмото може да бъде началото на вероятно правосъдно дело против AstraZeneca, представителят на Комисията сподели: „ Днес подхващаме съответна стъпка. Ще забележим до каква степен ще ни води това. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР