Европейската комисия ще договори закупуването на 1,8 милиардa дози от

...
Европейската комисия ще договори закупуването на 1,8 милиардa дози от
Коментари Харесай

ЕС купува 1,8 млрд. дози второ поколение ваксини срещу нови щамове на COVID-19

Европейската комисия ще контракти закупуването на 1,8 милиардa дози от " второ потомство " ваксини против ковид за попречване разпространяване на нови варианти в бъдеще. Това заяви източник от Комисията пред Агенция Франс Прес.

Допълнителните дози от " един снабдител " ще бъдат предоставени през 2022 и 2023 година Те ще са отвън 2,6 милиарда дози от ваксини, които Комисията към този момент обезпечи за тази и идната година , разясни източникът.

Междувременно " Ройтерс " оповестява, че имунизационната акция в Европейски Съюз набира скорост, откакто бяха доставени още над 100 милиона дози от ваксини против вируса.

Според Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите общо 104 милиона дози са изпратени на страните от Европейски Съюз и Европейската икономическа зона, което значи по 27,7 дози на 100 души . За съпоставяне до този миг бяха изпратени 82 милиона дози.

Германия записва връх от над 700 000 сложени ваксини единствено в четвъртък след активизиране на персоналните лекари.

16% от пълнолетните в Европа са получили първата доза, а 6,7 на 100 са изцяло имунизирани за разлика 62% в Израел са с една доза, 47% - във Англия и 34% - в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР