Европейската комисия съобщи днес, че препоръчва пътуващите от Китай към

...
Европейската комисия съобщи днес, че препоръчва пътуващите от Китай към
Коментари Харесай

ЕК препоръчва пътуващите от Китай към ЕС да бъдат предварително изследвани за COVID

Европейската комисия заяви през днешния ден, че предлага пътуващите от Китай към Европейски Съюз авансово да бъдат изследвани за коронавирус. Не се плануват условия за типа на проучванията, посочи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси, осведоми Нова тв.
Той разясни, че решението е в ръцете на страните от Европейски Съюз. По неговите думи сходна стъпка има необятна поддръжка измежду европейските страни, чиито представители заседават през днешния ден за трети път в последната седмица за разискване на нужните ограничения след отпадането на противоепидемичните ограничавания в Китай и растежа в броя на заболелите там.
Според Европейска комисия е належащо да бъдат подхванати защитни ограничения и методът да бъде общоевропейски, разясни представителят. Той означи, че съгласно комисията е належащо също да бъде въведено обвързване за носене на маски по време на полетите от Китай, за следене на наличието на отпадните води в самолетите от тези полети и за задълбочено проучване за вероятни нови варианти на вируса на коронавирус. 
Говорителят уточни, че Европейски Съюз няма отговор на изказването на китайското външно министерство, което през вчерашния ден предизвести за ответни ограничения против страните, които вкарат наложително проучване на пасажерите от азиатската страна. Според нас подхващаме оправдани ограничения, съобразени с ситуацията в Китай, уточни представителят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР