Европейската комисия реши да одобри исканията на държавите членки и

...
Европейската комисия реши да одобри исканията на държавите членки и
Коментари Харесай

ЕК маха мита и ДДС от вноса в ЕС на медицински средства

Европейската комисия реши да утвърди настояванията на страните членки и на Обединеното кралство за краткотрайно освобождение от мита и от Данък добавена стойност на вноса на медицински произведения и защитни средства от трети страни за подкрепяне на битката с ковид. Това ще улесни финансово снабдяването на лекарите, медицинските сестри и пациентите с здравното съоръжение, от което те обезверено се нуждаят, заяви представителството на Европейска комисия в София.

Комисията побърза да утвърди настояванията, които получи от всички страни членки.

Тази мярка включва маските и защитните средства, само че също и комплектите за лабораторни проучвания, апаратите за вентилация и другото здравно съоръжение. Тя ще се ползва за период от 6 месеца с опция за ново удължение.

На 20 март 2020 година Комисията предложения всички страни членки и Обединеното кралство да подадат искане за освобождение от мита и Данък добавена стойност на вноса на защитни средства и друго здравно съоръжение от трети страни. Искания подадоха всички страни членки, както и Обединеното кралство. Днешното решение поражда деяние, считано от 30 януари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР