Европейската комисия разработи проект на стратегия за премахване на ограниченията,

...
Европейската комисия разработи проект на стратегия за премахване на ограниченията,
Коментари Харесай

Welt: Появи се план в Брюксел — трябва да излизаме от епидемията постепенно

Европейската комисия създаде план на тактика за унищожаване на рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията на ковид. Той ще бъде публично показан след Великден, съгласно немския вестник Die Welt. Подробностите могат да варират в другите страни, само че общият курс на Европейски Съюз допуска последователно унищожаване на възпиращите ограничения на шпации от месец преди всяка последваща стъпка.

Европейската комисия създаде план на проект за отдалечаване от действия, ориентирани към битка с ковид, оповестява немският вестник Die Welt.

Както стана ясно от към момента непубликуван документ, който изданието съумя да получи, в хода на полемиките по отношение на опцията за отвод на ограничения за битка с епидемията Европейската комисия изиска съгласуван метод на деяние в Германия и други страни от Европейски Съюз. „ Времето и характерните способи за тактики за излизане може да варират в обособените страни-членки. Независимо от това е неотложно да има общ метод и обща рамка за това “, се споделя в нахвърляния документ „ Европейски проект за излизане от пандемията COVID-19 “.

Първоначално се предполагаше, че колегията на еврокомисарите ще одобри проекта в сряда, след което ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамеряваше да го показа на обществеността. Въпреки това, по гледище на доста страни от Европейски Съюз, проектът ще бъде оповестен едвам след Великден.

Съставителите на документа се изправиха пред алтернатива за националните държавни управления още в една от първите точки. „ Всяка стъпка на (стъпка по стъпка) облекчение на рестриктивните мерки неизбежно ще докара до надлежно увеличение на броя на новите случаи “, означават държавните управления на европейските страни. Вероятно е, че заради тези политически чувствителни въпроси националните държавни управления делегират на Брюксел задачата да разработят насоки за намаляване на ограниченията, ориентирани към битка с епидемията.

Планът на Европейската комисия може да бъде модел за Германия, споделя Die Welt. Едва в края на март канцлерът Ангела Меркел акцентира, че Берлин работи по личната си тактика за излизане от епидемията, само че в това време чака оферти от Брюксел.

Експертите на Европейската комисия поучават европейските държавни управления да вземат решение за облекчение на ограниченията, ръководени от два критерия. Разпространението на вируса би трябвало да бъде доста понижено и за дълъг интервал от време. Освен това националните здравни системи би трябвало да имат задоволителен потенциал - изключително за свободните кревати в отделенията за интензивно лекуване, медицинския личен състав и оборудването.

Германия и другите страни от Европейски Съюз би трябвало да отстранен съществуващите ограничаващи ограничения, първо на локално равнище, а по-късно последователно да разпространят този развой в цялата страна. Това ще разреши, в случай че е належащо, бързо да се вкарат още веднъж ограничавания на локално равнище, както е посочено в плана за проект на Европейската комисия.

Освен това ограниченията би трябвало да се анулират последователно, тъй че да минава задоволително време преди всеки нов стадий. В същото време те оферират да се движите за интервал от един месец. Това е належащо, защото резултатът може да бъде измерен единствено след дълъг интервал от време, както е обяснено в документа.

Според изданието актуалните огромни ограничения, които значително доведоха до прекъсване на икономическия и обществен живот, в действителност би трябвало да преминат в целенасочени ограничавания. „ Най-уязвимите групи, като възрастните хора, би трябвало да бъдат предпазени за по-дълго време “, съобщи Европейската комисия. „ Хората с диагноза COVID-19 или хора с леки признаци би трябвало да останат в карантина и да получат подобаващи грижи. “

Събирането в групи също би трябвало да се разрешава последователно, споделят европейските специалисти. Магазините би трябвало да се отварят с ограничавания. Например, можете да ограничите броя гости, които могат да бъдат в магазина по едно и също време. Училищата се поучават да подхващат ограничения, тъй че да се поддържа дистанцията сред децата в пространствата, в случай че е належащо, се предлага класовете да бъдат понижени.

Барове, заведения за хранене и културни институции, като киносалони, могат да се отварят последователно и единствено за избрани часове. Също по този начин се предлага да се зададе горната граница за броя на посетителите. Отмяната на възбраната за осъществяване на всеобщи събития би трябвало да бъде отсрочена за по-късна дата. Ако от един стадий на различен в действителност ще се организира всеки месец, това може да значи, че провеждането на концерти и фестивали през лятото ще бъде невероятно, изяснява Die Welt.

Необходимо е да се разреши придвижването на самостоятелния персонален превоз допустимо най-скоро, до момента в който публичният превоз би трябвало да бъде въведен в употреба последователно, като се вземат подобаващи ограничения, ориентирани към поддържане здравето на жителите. Границите в границите на Европейски Съюз би трябвало да останат отворени за артикули и за тези, които би трябвало да преминат границата по време на работа - да вземем за пример в региона на логистиката.

Служителите на другите компании също се предлага да се връщат последователно от отдалечената работа. „ Цялото население не би трябвало да се връща на работа по едно и също време “, акцентира планът на проекта. Вместо това би трябвало да дадете приоритет според от смисъла на избрани предприятия за стопанската система на страната и приемливостта на отдалечена работа.

Още преди премахването на рестриктивните мерки Европейската комисия ще създаде проект за възобновяване на европейската стопанска система, както и ще показа нов план на бюджет на Европейски Съюз за идващите седем години и ще преразгледа работната стратегия, е дадено в документа. Очаква се Германия и други страни от Европейски Съюз да вземат поради проекта на Европейската комисия. Вероятно европейските държавни управления към този момент са го получили, а рекомендациите на Брюксел скоро ще бъдат разисквани на национално равнище, заключава Die Welt. /pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР