Европейската комисия публикува ново ръководство, с което да помогне на

...
Европейската комисия публикува ново ръководство, с което да помогне на
Коментари Харесай

Нови правила на тръжните процедури за проекти с европейско финансиране


Европейската комисия разгласява ново управление , с което да помогне на националните и районните длъжностни лица, които се разпореждат със средства от Европейски Съюз, да провеждат ефикасни и транспарантни процедури за публични поръчки за финансирани от Европейски Съюз планове.

„ Оказването на помощ на страните членки при организирането на надеждни тръжни процедури за вложенията на Европейски Съюз е от значително значение, с цел да се отбрани бюджетът на Европейски Съюз от неточности и с цел да се подсигурява оптималното влияние на всяко вложено от Европейски Съюз евро по този начин, че това да бъде в директна изгода на жителите “, съобщи комисарят по районната политика Корина Крецу.

Ръководството обгръща целия развой, от подготовката и публикуването на поканите за присъединяване до подбора и оценката на офертите и осъществяването на поръчките. За всеки от стадиите има включени препоръки за отбягване на неточности, положителни практики, потребни връзки и мостри. Разяснено е също по този начин по какъв начин да се оползотворят оптимално опциите, които разкриват признатите през 2014 година модифицирани наставления за публичните поръчки, т.е. по-малко администрация и повече онлайн процедури, с цел да се улесни присъединяване на дребните предприятия в обществените търгове и опция за въвеждане на нови критерии в решението за възлагане на поръчката за да се изберат обществено виновни сдружения и новаторски и екологични артикули.

Европейските структурни и капиталови (ЕСИ) фондове насочват над 450 милиарда евро в действителната стопанска система на Европейски Съюз за интервала 2014—2020 година, половината от които се влагат посредством публични поръчки. В интернет има оповестена инфографика по отношение на управлението, както и спомагателна информация по отношение на дейностите на Комисията, с които тя оказва помощ на страните членки да подобрят метода си на ръководство и вложение на средствата от Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР