Европейската комисия публикува днес, 11 октомври 2022 г., есенната покана

...
Европейската комисия публикува днес, 11 октомври 2022 г., есенната покана
Коментари Харесай

35 000 младежи пътуват безплатно с влак с DiscoverEU

Европейската комисия разгласява през днешния ден, 11 октомври 2022 година, есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU. 35 000 младежи ще получат железопътна карта, с цел да пътуват из Европа и да се срещнат с нейната богата просвета.

Поканата е отворена за претенденти от страните, участващи в програмата " Еразъм+ " , от през днешния ден на обяд до 25 октомври на обяд. За да завоюват железопътна карта, младежите би трябвало да аплайват на Европейския юношески портал и да отговорят на 5 въпроса от викторина, с общи въпроси за Европейския съюз и други начинания на Европейски Съюз, ориентирани към младежите, както и на още един спомагателен въпрос. С него претендентите се приканват да познаят какъв брой души, родени във вторник, ще аплайват в този кръг.

Колкото по-близо е догатката до правилния отговор, толкоз повече точки получава претендентът. Това ще разреши на Комисията да класира претендентите. Комисията ще предложи карти за пътешестване на претендентите, следвайки тяхното класиране и до привършване на наличните билети. Кандидатите, които сполучливо са дали отговор на викторината за асортимент и са родени сред 1 януари 2004 година и 31 декември 2004 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала от 1 март 2023 година до 29 февруари 2024 година

По време на Европейската година на младежта 2022 броят на картите за пътешестване беше доста повишен . Тази година са предоставени общо 70 000 карти. DiscoverEU към този момент е част от " Еразъм+ ", което значи, че самодейността е отворена и за претенденти от Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.

Младежите, които ще получат железопътна карта, ще продължат да се възползват от карта за понижения, съдържаща над 40 000 благоприятни условия за отстъпки в публичния превоз, за културни прояви, настаняване, храна, спорт и други услуги, предлагани във всички отговарящи на изискванията страни.

" Трябва да съсредоточим вниманието си върху по-младите генерации, да им дадем опция да разширят хоризонта си, с цел да изградим един по-свързан и търпелив свят . Именно това е задачата на DiscoverEU. Инициативата разреша на младежите, пътувайки, да изследват нашето разнообразие, само че също по този начин да открият толкоз доста сходства. " - споделя Мария Габриел, комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.
 35 000 безвъзмездни билети за трен предлага Европейска комисия на 18-годишните
35 000 безвъзмездни билети за трен предлага Европейска комисия на 18-годишните

DiscoverEU ще бъде открита на 11 октомври и ще завърши на 25 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР