Село Рибарица също пострада сериозно от градушката - вчера беше

...
Село Рибарица също пострада сериозно от градушката - вчера беше
Коментари Харесай

Рибарица след опустошителната градушка: Какви са щетите в селото?

Село Рибарица също пострада съществено от градушката - през вчерашния ден беше оповестено отчасти бедствено състояние.

Какво ще вършат производителите след бедствието, взело продукцията им

Какви са провалите в селото?

В горната част на Рибарица няма пощадена от градушката къща. В селото в продължение на два дни вали град, само че в четвъртък вечерта обстановката е излязла отвън надзор. Покривите и колите са с тежки вреди.

 Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Без превалявания в събота, температурите ще се покачат 2 мин. Без превалявания в събота, температурите ще се покачат  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?

„ 77 години съм тук. Такова знамение не е било. Страшна работа. Няма незасегната къща. Каквото си посадихме, всичко отпътува. А ледените парчета бяха като камък, по-големи от яйце “, изясни Павлина – жителка на селото.

„ Всички цигли на покрива на остарялата ми къща всички цигли са унищожени. На другата ми къща може би към 70% от покрива е погубен. Трябва да сменим към хиляда цигли, които ще ми костват две хиляди лв. “, изясни различен гражданин на селото.

На места градушката е нанесла големи вреди

„ Всичко е счупено, вътре всичко тече. Имам бебенце, в едната стая колкото да съм покрил, с цел да не капе. Голяма покруса. Никой не е очаквал нещо такова. В сряда беше доста по-леко. В четвъртък се бяхме подготвили, даже завихме колите, само че няма избавление. Нямам каско на колата – всичко си затрупвам аз. Нямаме застраховки на старите къщи “, сподели притежател на къща в Рибарица.

По думите на кмета на селото Пенка Генова вредите са големи, а ураганът и бурята са били ужасни.

Ураганен вятър и проливен дъжд в Новозагорско нанесоха съществени материални вреди през вчерашния ден

„ За прекарването на хората не можем да помогнем. Обявили сме злополучие. Имаме към 200 потърпевши къщи и 50 коли. Може да има и неописани. От понеделник стартират да работят обществените, с цел да могат хората най-малко еднократната помощ да получат. Щетите са огромни. Има и на 100% счупени къщи “, сподели още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР