Европейската комисия призова чрез свой говорител Китай да допусне международните

...
Европейската комисия призова чрез свой говорител Китай да допусне международните
Коментари Харесай

ЕС призова Китай да допусне инспектори от СЗО

Европейската комисия прикани посредством собствен представител Китай да допусне интернационалните инспектори на Световната здравна организация (СЗО), с цел да изследват причинните, довели до експлоадирането на коронавирусната пандемия. В известие до основаното в Брюксел електронно издание " ЕЮ Обзървър " представителят декларира: " Очакваме Китай  да извърши отговорностите си и да  даде на СЗО достъп и поддръжка за следствие на произхода на Ковид-19, по този начин както изискват интернационалните здравни регламенти ".

Международна група от 10 учени (от Дания, Англия, Нидерландия, Австралия, Русия, Виетнам, Германия, Съединени американски щати, Катар и Япония), трябваше да дойде този месец в град Ухан, но в последния миг китайските управляващи отхвърлиха да я позволен, макар че двама от екипа към този момент бяха тръгнали.

Говорителката на китайското външно министрество Хуа Чунинг изясни през вчерашния ден, че казусът " не е единствено във визите ", тъй като имало " недоразумения " за датите и програмата на визитата.  Китай се стреми да отклони от себе си съмнението, че е първоизточник на болестта, която разболя 84 млн. души и отне живота на 1,8 млн., и напоследък  се базира на разнообразни проучвания, съгласно които коронавирусът се е появил на няколко места по света.

СЗО пък се бори с съмнението, разгласявано основно от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп,  който назовава вируса " китайски ",  че е изпуснала от надзор пандемията и се е трансформирала в марионетка на Китай. 

Учените като цяло са на мнение, че първоносителят на вируса е прилеп, само че не се знае кое е било животното медиатор, предизвикало заразяването на човек. Китайската преса от ден на ден приказва за хипотезата, че вирусът е импортиран със замразена храна - доктрина, отхвърлена от СЗО. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР