Европейската комисия прие предложение за директива относно дружествената дължима грижа

...
Европейската комисия прие предложение за директива относно дружествената дължима грижа
Коментари Харесай

ЕК определя правила за защита на правата на човека и околната среда в световните вериги на стойността

Европейската комисия одобри предложение за инструкция по отношение на дружествената дължима грижа по отношение на устойчивостта.

Предложението има за цел да насърчи устойчивото и отговорно държание на сдруженията по цялото продължение на международните вериги на цената. Предприятията играят значима роля в построяването на устойчива стопанска система и общество. От тях ще се изисква да откриват и, когато е належащо, да предотвратяват, приключват или смекчават неподходящите въздействия от своите действия върху правата на индивида, като детския труд и употребата на служащите, както и върху околната среда, да вземем за пример замърсяването и загубата на биологично многообразие. Тези нови правила ще обезпечат правна сигурност и равнопоставени условия на конкуренция за предприятията. За потребителите и вложителите те ще обезпечат по-голяма бистрота. Новите правила на Европейски Съюз ще тласнат напред екологичния преход и ще пазят правата на индивида в Европа и отвън нея.

Редица страни членки към този момент вкараха национални правила по отношение на дължимата грижа, а някои сдружения започнаха ограничения по лична самодейност. Необходимо е обаче по-широкомащабно усъвършенстване, което е мъчно постижимо с доброволни дейности. С актуалното предложение се открива обвързване за дружествена дължима грижа по отношение на устойчивостта за справяне с негативните въздействия върху правата на индивида и околната среда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР