Европейската комисия препоръча на страните-членки да ваксинират до края на

...
Европейската комисия препоръча на страните-членки да ваксинират до края на
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Кипър отчита 84% срив в туризма през 2020 г.


Европейската комисия предложи на страните-членки да имунизират до края на март най-малко 80% от хората на възраст над 80 години. А до лятото на 2021 година следва да са имунизирани минимум 70 % от възрастното население , оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия. 

Оттам предлагат още всички страни да търсят новите вариации на вируса на COVID-19 и да разширят потреблението на бързи проучвания за антитела. Според Европейска комисия всяка страна на Европейски Съюз би трябвало незабавно да усили следенето на промените на вируса до най-малко пет на 100 от позитивните проучвания. Досега се изследват един % от пробите.

Междувременно  Европейският парламент изрази паника поради неналичието на бистрота по договорите за имунизациите в Европа.  В отговор от Европейската комисия обявиха, че търсят единодушието на производителите, с цел да имат право да оповестят конфиденциална информация, като да вземем за пример цените на имунизациите, съобщи bTV. 

Мерките в страните-членки ще бъдат акцент и измежду тематиките във видеосрещата на европейските водачи идния четвъртък.
Не имунизацията в Норвегия е причина за гибелта на възрастни хора
Същевременно управляващите в Норвегия успокоиха, че гибелта на 33 възрастни пациенти в старешки домове не е била обвързвана с тяхното имунизиране с медикамента на " Pfizer-BioNTech ". 

Директорът на норвежката здравна работа Камила Столтенберг изясни, че те са били на преклонна възраст, с доста нежно здраве и съществени съпътстващи болести.  
В Сърбия предпочитано имунизират и публицистите
В Сърбия стартира имунизирането против ковид на идната предпочитана група - работещите в областта на образованието, чиновниците в Министерство на вътрешните работи, армията и представителите на медиите , заяви министър председателят Ана Бърнабич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представителите на медиите и изключително тези, които непрекъснато са на терен, са включени в предпочитаната група  след апел на медийните сдружения и по молба на президента Александър Вучич , посочи тя.

Президентът Вучич и министър председателят Бърнабич ще ръководят съвещание на държавното управление и Оперативния екип за имунизацията, след което президентът ще направи послание към обществото, оповестява вестник „ Новости “, съобщи БНР. 

28% от сръбските жители са поискали да бъдат имунизирани с имунизацията на „ Pfizer/BioNTech “, 40% със „ Sputnik V “, а за 1/3 е все едно, заяви държавният секретар в министерството на опазването на здравето Мирсад Джерлек, представен от изданието. 

Драматичен срив с 84% регистрира туризмът в Кипър през 2020 година поради ковид ната пандемия. Правителството одобри проект за възобновяване на бранша през тази година, като измежду дейностите е и провеждането най-голямата цифрова рекламна акция, правена в миналото за разпространение на Кипър в чужбина.

Малко над 630 000 туристи са пристигнали на острова предходната година след върховете близо 4 млн. посетители през 2019 година, разгласи статистическата работа.

Така 2020 година се трансформира в една от най-лошите години в историята на кипърската туристическа промишленост, която е водещият стопански бранш на средиземноморската страна.

Кризисният резултат отбелязва края на четири следващи години с върхове в броя на туристическите пристигания и по този индикатор връща туризма в Кипър 37 години обратно.

Основна причина за спада са строгите ограничаващи ограничения, наложени в Кипър поради пандемията, затворените летища и пристанища от средата на март до началото на юни, както и редица забрани за влизане в страната при строгата категоризация на страните.

Заради тежката епидемиологична обстановка обичайните основни туристически пазари на Кипър - Англия и Русия, останаха затворени през дейните летни месеци.

През юли предходната година Министерството на туризма предвижда в най-хубавия случай Кипър да посрещне 20-25% от туристите, пристигнали тук през 2019 година

Правителството прие план за деяние за последователно обновяване на полетите и употребата на летищата, съгласно който от 1 март тази година имунизираните пасажери ще влизат в страната без проби и карантина.

В три съществени посоки е ориентиран утвърденият предходната седмица от държавното управление проект за дейности за възобновяване на туристическия отрасъл през 2021 година, заяви заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Ще бъде извършена огромна цифрова рекламна акция за разпространение на Кипър в чужбина.

Предвижда се възстановяване на туристическата инфраструктура и въвеждането на стимулиращи проекти за развиване на специфични форми на туризъм.

Акцент се слага и върху реализирането на туристически планове в планинските и отдалечените региони.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР