Европейската комисия представя цялостно виждане за модернизирането на Световната търговска

...
Европейската комисия представя цялостно виждане за модернизирането на Световната търговска
Коментари Харесай

ЕК представя модернизирането на Световната търговска организация

Европейската комисия показва изцяло виждане за модернизирането на Световната комерсиална организация, оповестиха от българското посланичество на Европейска комисия.

Европейската комисия предложи за разглеждане първичен набор от хрумвания за модернизиране на СТО и за приспособяване на разпоредбите на интернационалната търговия към провокациите на световната стопанска система.

На съвещание в Женева, проведено от Канада във връзка промяната на Световната комерсиална организация (СТО) и планувано за 20 септември, Европейски Съюз ще показа на сътрудниците си своето виждане за тази промяна, обрисувано в оповестен през днешния ден документ.

Идеите за рационализация са свързани с три основни области:

-актуализиране на набора от правила в региона на интернационалната търговия, тъй че да обзет днешната световна икономика;

-укрепване на ролята на СТО като наблюдател;

-преодоляване на следения застой в системата за разрешаване на разногласия на СТО.

Европейски Съюз към този момент стартира взаимна работа с други сътрудници на СТО: със Съединени американски щати и Япония в границите на тристранни обсъждания; с Китай в основаната за задачата работна група на последната среща на върха сред Европейски Съюз и Китай; с други сътрудници — последно на срещата на министрите на търговията на Г-20.

През идващите седмици Европейски Съюз ще продължи да разисква тези първични хрумвания с разнообразни сътрудници на СТО за да изготви съответни оферти към СТО. Европейският парламент и Съветът ще бъдат в детайли осведомени за тези разисквания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР