Европейската комисия представи предложения за всеобхватна реформа на митническия съюз

...
Европейската комисия представи предложения за всеобхватна реформа на митническия съюз
Коментари Харесай

ЕС подготвя митническа реформа в опит да пресече заобикалянето на санкциите срещу Русия

Европейската комисия показа оферти за всеобхватна промяна на митническия съюз на Европейски Съюз, основан през 1968 година. Предложените ограничения плануват фрапантно опростяване на митническите процеси за бизнеса.

Преодоляването на заобикалянето на глобите против Русия се трансформира в приоритет номер едно за Европейския съюз, съобщи Паоло Джентилони, европейски комисар по въпросите на стопанската система. Според него пропуските в митническата система на Европейския съюз оказват помощ на Русия да заобикаля интернационалните наказания и да си обезпечава артикули от прилежащите страни, включени в черния лист. Съществува форма на заобикаляне на глобите посредством търговия, предизвести комисарят.
Това е едно от провокациите. Може би не сме очаквали такава голяма задача, каквато съставлява избягването на митата, само че съм убеден, че Евросъюзът ще успее да се оправи с минусите. Можем да се оправим с тези провокации единствено в случай че укрепим разузнаването, знанията и данните си в тази област.
Паоло Джентилони, европейски комисар по въпросите на стопанската система

Наличието на разнообразни системи в обособените страни разрешава на тези, които се пробват да заобиколят нашите наказания, да го вършат посредством механизми, които елементарно могат да се нарекат " митническо извършване на покупки ", добави Джентилони.

Предупреждението му идва в миг, когато Европейски Съюз и Г-7 разискват нови проекти за битка със заобикалянето на закона - прикрито събитие, което понижи въздействието на невижданите наказания, наложени от западните съдружници на Кремъл в отговор на нахлуването в Украйна.

Необходимостта от решение на казуса се трансформира в политически приоритет номер едно в Брюксел, откакто нови данни за търговията демонстрираха внезапно нарастване на износа на артикули, създадени в Европейски Съюз, продавани на страни от съветската външна страна, за които има подозрения, че се пренасочват към Москва в нарушаване на глобите. Три централноазиатски страни - Армения, Казахстан и Киргизстан - които са нараснали покупките на артикули от Европейски Съюз в размери, наподобяващи износа им за Русия.

Но страните членки, които имат разнообразни търговски ползи, са в несъгласие по въпроса какъв брой надалеч би трябвало да стигне блокът, с цел да накаже поддръжниците на Русия - група, която евентуално може да включва основни търговски сътрудници като Китай и Турция.

Плановете плануват също по този начин да се отстрани освобождението от мита за артикули на стойност под 150 евро, което съгласно Комисията се употребява за лъжливи цели в изискванията на взрив на електронната търговия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР