Европейската комисия представи днес стратегия за терапевтичните средства срещу COVID-19,

...
Европейската комисия представи днес стратегия за терапевтичните средства срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Брюксел ще инвестира в терапевтични средства срещу COVID-19

Европейската комисия показа през днешния ден тактика за лечебните средства против COVID-19, с която цели да поддържа създаването и да обезпечи съществуването на нужните лечебни средства против COVID-19, в това число за лекуване на " нескончаем Коронавирус ". Днешната тактика обгръща целия витален цикъл на медикаментите: научноизследователска и развойна активност, произвеждане, доставка и внедряване.

Стратегията включва разрешаването на три нови лечебни средства за лекуване на COVID-19 до октомври 2021 г и евентуално на още две до края на годината.

Комисията ще изготви портфейл от 10 евентуални лечебни средства против COVID-19 и до юни 2021 година ще разпознава петте най-обещаващи измежду тях. Тя ще провежда прояви за намиране на сътрудници за участници от индустрията, работещи в бранша на лечебните средства, с цел да се обезпечи задоволително индустриален потенциал и бързо произвеждане.

До края на годината ще стартират да действат нови позволения, настоящи обсъждания и взаимното възлагане на публични поръчки.

Ускорителят за лечебни нововъведения, деянията за намиране на сътрудници, подготвителното деяние в поддръжка на гъвкавото произвеждане и на достъпа до лечебни средства против COVID-19 в границите на плана EU Fab ще бъдат обединени в границите на HERA, за който по-късно през годината би трябвало да бъде показано предложение.

Пилотният план за достъп до здравни данни ще бъде включен в предлагането за европейско пространство за здравни данни, което се чака по-късно тази година.

Европейска комисия ще обезпечи вложения в размер на 90 милиона евро в популационни изследвания и клинични изпитвания, с цел да се дефинира връзката сред рисковите фактори и последствията за здравето за по-пълно информиране на вземащите решения в региона на политиката за публично здраве и клиничното ръководство, в това число за пациенти, страдащи от дълготрайно заразяване с Коронавирус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР